HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Kutak za privatne iznajmljivače

Kutak za privatne iznajmljivače

Nova odluka o visini paušalnog poreza za iznajmljivače

25. 10. 2023.

Gradsko vijeće Grada Vodica na 14. sjednici od 20. listopada 2023. godine, donijelo je novu Odluku o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu na području Grada Vodica koja stupa na snagu 01. siječnja 2024. (Službeni glasnik Grada Vodica br. 19/23): 

Odluka o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu na području Grada Vodica

Edukacija za iznajmljivače - Saznajte novosti i povećajte prihode 2023.

07. 04. 2023.

Turistička zajednica grada Vodica organizira drugu ovogodišnju edukativnu radionicu namijenjenu privatnim iznajmljivačima. Radionica će se održati u utorak 18. travnja 2023. od 18:00 sati u hotelu Olympia Sky (dvorana Delta) u Vodicama, Ljudevita Gaja 6.

Na radionici će iznajmljvači saznati novosti vezano za poslovanje i kako povećati prihode koristeći sve dostupne alate upravljanja objektom i oglašavanja. Predviđeno trajanje je tri školska sata. Predavači će obraditi sljedeće teme: 

 • Sustainable badge
 • 360 - nova vrsta fotografije
 • Smart Flex rezervacije
 • Kakav oglas ili objava apartmana dobije rezervaciju na društvenim mrežama
 • 9 stvari koje gosti manje vole u privatnom smještaju i kako ih pretvoriti u
  prednosti
 • 7 razloga zašto biti ili ne biti pet friendly objekt

  Potpore za privatni smještaj

  31. 03. 2023.

  Turistička zajednica grada Vodica objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za podizanje kvalitete ugostiteljskih usluga u domaćinstvu u 2023. godini. Na javni poziv se mogu prijaviti nositelji rješenja o odobrenju za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu na području TZ grada Vodica, a potpore se dodjeljuju za izradu foto i video materijala te dizajn interijera smještajnih objekata.

  JAVNI POZIV
  PRIJAVA

  Turistička pristojba u 2024. godini

  28. 03. 2023.

  Županijska skupština Šibensko-kninske županije je donijela Odluku o visini turističke pristojbe za 2024. godinu za područje Šibensko-kninske županije, koju možete preuzeti ovdje.

  7. Forum obiteljskog smještaja

  17. 02. 2023.

  7. Forum obiteljskog smještaja će se održati 18. ožujka 2023. u Zagrebu u Hotelu Westin. Forum obiteljskog smještaja (FOS) je najveće godišnje okupljanje pružatelja obiteljskog smještaja koje organizira Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a ovogodišnji FOS pružit će uvijek zanimljive prezentacije o rezultatima, trendovima i novostima u zakonodavstvu, edukativne radionice te mogućnost susreta i umrežavanja s izlagačima proizvoda i usluga relevantnih za obiteljski smještaj.

  U nastavku je poveznica na internetsku stranicu FOS-a na kojoj će u narednom razdoblju biti više informacija i na kojoj će biti moguće izvršiti registraciju https://fos.hgk.hr/

  Edukacija za iznajmljivače – Poslovanje u 2023.

  30. 01. 2023.

  Turistička zajednica grada Vodica organizira edukativnu radionicu namijenjenu privatnim iznajmljivačima. Radionica će se održati u ponedjeljak i utorak 6. i 7. veljače 2023. od 17:00 sati u hotelu Olympia Sky u Vodicama, Ljudevita Gaja 6.

  Naziv radionice je Uspješno poslovanje u turističkoj godini 2023., a predviđeno trajanje je šest školskih sati u dva dana. Predavači će detaljno obraditi sljedeće teme: 

  • Kako gosti biraju destinaciju (kako gost nalazi naš smještaj)
  • Specijalizacija obiteljskog smještaja (obitelji s malom djecom, obitelji s tinejdžerima, senior gosti, ...)
  • Priprema smještaja za sezonu (nakon sezone, koliko često mijenjati opremu u objektu, prilagodba novim
  • trendovima,...)
  • Priprema objekta za fotografiranje/snimanje
  • Određivanje cijena i upravljanje cijenama
  • Pravila poslovanja (zaštita iznajmljivača i gostiju od otkaza rezervacija i ostala pravila)
  • Oglašavanje

   Informacije za vlasnike kuća i stanova za odmor (2023)

   27. 01. 2023.

   Turistička zajednica grada Vodica pripremila je ažurirane informacije za 2023. godinu namijenjene fizičkim osobama vlasnicima kuća i stanova za odmor na našem području (nekomercijalni objekti), a možete ih preuzeti u nastavku:

   Informacije za iznajmljivače (2023)

   25. 01. 2023.

   Turistička zajednica grada Vodica pripremila je ažurirane informacije za građane koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu, a možete ih preuzeti u nastavku:

   Korisne informacije za iznajmljivače

   Prijava na mailing listu

   Cjenik

   Račun

   Obrazac EP

   Podsjetnik - obrazac TZ 2 za 2023. godinu

   03. 01. 2023.

   Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici (NN 14/20NN 88/20NN 64/21, NN 148/22) propisuje visinu turističke članarine i obvezu dostave obrasca TZ. Temeljem tog pravilnika, osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na OPG-u dostavljaju Poreznoj upravi posebni obrazac obračuna turističke članarine. Obrazac TZ 2 za 2023. godinu podnosi se nadležnom uredu Porezne uprave (prema mjestu prebivališta) do 15. siječnja 2023. godine. Iznajmljivači nerezidenti obrazac TZ 2 podnose Poreznoj upravi, Ispostavi za nerezidente, Avenija Dubrovnik 32, 10000 Zagreb. Iznajmljivači koji su ishodili rješenje o odjavi pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu do 31. prosinca 2022. godine, nisu dužni podnositi obrazac TZ 2 za 2023. godinu.

   Obrazac TZ 2                  Primjer popunjavanja obrasca TZ 2

   Godišnji paušalni iznos turističke članarine može se platiti jednokratno do 31. srpnja tekuće godine ili u tri jednaka obroka (dospijevaju 31.7., 31.8 i 30.9.). Putem sustava eVisitor obveznici su u srpnju dobili obračun i uplatnice za plaćanje članarine. 

   IQM edukacija - 19.10.2022.

   17. 10. 2022.

   Srijedom u 17, IQM Destination 
   19.10.2022. godine u 17,00 sati
   TEMA: TURISTIČKE AGENCIJE jučer, danas, a sutra?

   Gosti panela: 
   Dunja Sladić, agencija Cres Fun & More
   Jelena Ščedrov Dlačić, agencija Cres Fun & More
   Zlatko Škunca, agencija Sunturist, Novalja
   Ivan Cukrov, agencija Karika, Vodice
   Matija Pievac, agencija Kamat adventure 

   Moderatorica: Đurđica Šimičić, direktorica Feel IQM d.o.o., IQM Destination

   Prijave: Webinar Registration - Zoom

   Za dolazak na predavanje dovoljno je upisati ime i prezime osobe koja je prisutna na predavanju. Podaci se upisuju pri ulasku na predavanje. Slobodno pripremite pitanja koja ćete moći postaviti u pismenom obliku (chat u tijeku predavanja).

   Webinar se snima, snimka će biti javno objavljena. 

   Turistička zajednica
   grada Vodica

   Obala Vladimira Nazora bb
   HR-22211 Vodice