HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Vijesti iz Turističkog ureda

Vijesti iz Turističkog ureda

Edukacija za iznajmljivače - Saznajte novosti i povećajte prihode 2023.

07. 04. 2023.

Turistička zajednica grada Vodica organizira drugu ovogodišnju edukativnu radionicu namijenjenu privatnim iznajmljivačima. Radionica će se održati u utorak 18. travnja 2023. od 18:00 sati u hotelu Olympia Sky (dvorana Delta) u Vodicama, Ljudevita Gaja 6.

Na radionici će iznajmljvači saznati novosti vezano za poslovanje i kako povećati prihode koristeći sve dostupne alate upravljanja objektom i oglašavanja. Predviđeno trajanje je tri školska sata. Predavači će obraditi sljedeće teme: 

 • Sustainable badge
 • 360 - nova vrsta fotografije
 • Smart Flex rezervacije
 • Kakav oglas ili objava apartmana dobije rezervaciju na društvenim mrežama
 • 9 stvari koje gosti manje vole u privatnom smještaju i kako ih pretvoriti u
  prednosti
 • 7 razloga zašto biti ili ne biti pet friendly objekt

  Potpore za turizam, ugostiteljstvo i druge djelatnosti

  31. 03. 2023.

  Turistička zajednica grada Vodica objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za podizanje kvalitete usluga u turizmu, ugostiteljstvu i drugim s turizmom povezanim djelatnostima u 2023. godini. Na javni poziv se mogu prijaviti obrtnici, trgovačka društva, nositelji OPG-ova i kućne radinosti te samostalni umjetnici koji djeluju na području TZ grada Vodica, a obavljaju sljedeće djelatnosti: ugostiteljska djelatnost, pružanje usluga u turizmu te proizvodnja i prodaja lokalnih proizvoda i suvenira. Potpore se dodjeljuju za: izradu foto i video materijala, dizajn interijera, izradu promotivnih materijala, DMK programe.

  JAVNI POZIV
  PRIJAVA

  Potpore za privatni smještaj

  31. 03. 2023.

  Turistička zajednica grada Vodica objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora za podizanje kvalitete ugostiteljskih usluga u domaćinstvu u 2023. godini. Na javni poziv se mogu prijaviti nositelji rješenja o odobrenju za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu na području TZ grada Vodica, a potpore se dodjeljuju za izradu foto i video materijala te dizajn interijera smještajnih objekata.

  JAVNI POZIV
  PRIJAVA

  Natječaj za sezonske radnike

  31. 03. 2023.

  TZ grada Vodica objavljuje natječaj za sezonske radnike.
  Natječaj za sezonske poslove informatora

  Turistička pristojba u 2024. godini

  28. 03. 2023.

  Županijska skupština Šibensko-kninske županije je donijela Odluku o visini turističke pristojbe za 2024. godinu za područje Šibensko-kninske županije, koju možete preuzeti ovdje.

  Edukacija za iznajmljivače – Poslovanje u 2023.

  30. 01. 2023.

  Turistička zajednica grada Vodica organizira edukativnu radionicu namijenjenu privatnim iznajmljivačima. Radionica će se održati u ponedjeljak i utorak 6. i 7. veljače 2023. od 17:00 sati u hotelu Olympia Sky u Vodicama, Ljudevita Gaja 6.

  Naziv radionice je Uspješno poslovanje u turističkoj godini 2023., a predviđeno trajanje je šest školskih sati u dva dana. Predavači će detaljno obraditi sljedeće teme: 

  • Kako gosti biraju destinaciju (kako gost nalazi naš smještaj)
  • Specijalizacija obiteljskog smještaja (obitelji s malom djecom, obitelji s tinejdžerima, senior gosti, ...)
  • Priprema smještaja za sezonu (nakon sezone, koliko često mijenjati opremu u objektu, prilagodba novim
  • trendovima,...)
  • Priprema objekta za fotografiranje/snimanje
  • Određivanje cijena i upravljanje cijenama
  • Pravila poslovanja (zaštita iznajmljivača i gostiju od otkaza rezervacija i ostala pravila)
  • Oglašavanje

   Sufinanciranje projekata u 2023.

   27. 01. 2023.

   Turistička zajednica grada Vodica raspisala je Natječaj za sufinanciranje projekata u 2023. godini. Projekti koji se prijavljuju trebaju biti usmjereni na poboljšanje turističke ponude grada Vodica i temeljiti se na već postignutim rezultatima prijašnjih sličnih aktivnosti. Sukladno pravilima natječaja, prednost imaju projekti koji se odnose na pred i posezonu. Svi zainteresirani svoje projekte mogu prijaviti do 10. veljače 2023.

   Natječaj
   Obrazac za prijavu

   Informacije za vlasnike kuća i stanova za odmor (2023)

   27. 01. 2023.

   Turistička zajednica grada Vodica pripremila je ažurirane informacije za 2023. godinu namijenjene fizičkim osobama vlasnicima kuća i stanova za odmor na našem području (nekomercijalni objekti), a možete ih preuzeti u nastavku:

   Javni poziv TZ Šibensko-kninske županije

   25. 01. 2023.

   Temeljem Programa rada za 2023. godinu, Turistička zajednica Šibensko – kninske županije objavljuje Javni poziv za kandidiranje prema programu "Potpore događanjima" u 2023. godini.
   Organizatori događanja kandidaturu s cjelokupnom dokumentacijom podnose Turističkoj zajednici područja na kojem se događanje zbiva.
   Rok za podnošenje kandidatura nadležnoj lokalnoj Turističkoj zajednici je 1. veljače 2023. godine (u obzir dolaze i kandidature s datumom otpreme pošte od 1. veljače 2023. godine).
   Kandidature se šalju u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv za potpore događanjima – ne otvaraj“ Turističkoj zajednici područja na kojem se događanje zbiva.
   Preuzmite dokumentaciju

   Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u programu Advent u Vodicama 2022.

   27. 10. 2022.

   Grad Vodice i TZ grada Vodica pozivaju sve zainteresirane pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, te proizvodnju i prodaju robe koja se odnosi na tradicionalne proizvode (vino, med, likeri, alkoholna pića, mliječni proizvodi, mesni proizvodi, slastice i sl.), te prigodne božićno-novogodišnje predmete da iskažu interes za sudjelovanjem u programu Advent u Vodicama 2022.

   • Mjesto održavanja programa: Trg kneza Branimira, Vodice
   • Termin: 21.12., 22.12., 23.12. i 30.12. 2022 u vremenu od 18:00 do 24:00 sati
   • Na korištenje se daju štandovi - bez naknade
   • Uvjeti sudjelovanja: sudjelovati mogu ponuditelji koji imaju registriranu kućnu radinost, OPG ili obrt, trgovačka društva i udruge koje u svom statutu imaju registriranu gospodarsku djelatnost, te mogu izdavati račune i provoditi fiskalizaciju.

   Prednost imaju ponuditelji s područja grada Vodica.

   Prijave se dostavljaju putem obrasca na poveznici:  Prijava na Javni poziv - iskazivanje interesa za sudjelovanje u programu "Advent u Vodicama 2022." 
   Rok za predaju prijave je 15. studeni 2022.
   Dodatne informacije mogu se dobiti u TZ grada Vodica, Obala V. Nazora bb, tel: 022 443 888 ili na e-mail:  info@vodice.hr

   Turistička zajednica
   grada Vodica

   Obala Vladimira Nazora bb
   HR-22211 Vodice