HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Vijesti iz Turističkog ureda

Vijesti iz Turističkog ureda

Natječaji za sezonske radnike

02. 04. 2019.

TZ grada Vodica objavljuje natječaje za sezonske radnike koji traju do 10.04.2019. Sve zamolbe mogu se dostaviti u naš ured osobno, poštom ili na našu e-mail adresu.

Natječaj - radno mjesto informator

Natječaj - radno mjesto voditelj turističkog društva

Natječaj - projekt eNautika

4. Regionalni forum obiteljskog smještaja

28. 03. 2019.

4. Regionalni forum obiteljskog smještaja (FOS)  u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i suorganizatora Turističke zajednice Šibensko-kninske županije održati će se  u srijedu 10. travnja, od 10 do 16 sati u Kongresnoj dvorani hotela Olympia u Vodicama.

Forum obiteljskog smještaja tradicionalno je najveće godišnje okupljanje pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu – iznajmljivača. Panelom će se obuhvatiti niz institucionalnih tema zanimljivih i korisnih iznajmljivačima, poput promjena i novosti u zakonodavstvu. Bit će predstavljene jedinstvene kreditne linije za financiranje rada privatnih iznajmljivača i unapređenje kvalitete smještaja u domaćinstvu. Na dinamičan i interesantan način predstavit će se trendovi te alati za unapređivanje ponude i brendiranje smještaja projektom TZ Šibensko-kninske županije Like home.

Poticanjem na izvrsnost - Implementacija IQM Destination Vodice

26. 03. 2019.

TZ Grada Vodica u suradnji s IQM timom od lipnja 2018. godine provodi projekt Integralnog upravljanja kvalitetom destinacije  - IQM Destination Vodice.

Shodno implementaciji projekta  održane su koordinacije za svaku pojedinačnu skupinu dionika u turizmu Grada Vodica. Dana 19.03.2019. na radionicama su sudjelovali predstavnici turističkih agencija, hotelijeri, restorateri i predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. U četvrtak 20.03.2019. godine na radionicama su bili prisutni predstavnici kampova, wellnessa, turističkih agencija, izletnika, zdravstvenog turizma.

IQM tim - direktorica Turisičke zajednice Grada Vodica, Anita Franin Pečarica, Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli autorice projekta, Pero Matić, konsultant projekta IQM Destination u segmentu hotelijerstva, predstavili su analizu dosadašnjih aktivnosti  i tijek IQM Destination Vodice projekta, rezultate istraživanja provedenih u tijeku 2018. i 2019. godine, te aktivnosti za sljedeće razdoblje.

Potpore događanjima - Javni poziv TZ Županije šibensko-kninske

08. 02. 2019.

Turistička zajednica Šibensko–kninske  županije objavila je Javni poziv za kandidiranje prema programu "Potpore događanjima" u 2019. godini.  Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja na teritoriju Šibensko–kninske županije kao motiva dolazaka turista na destinaciju, stvaranja dodatne ponude, poglavito u pred i posezoni. Za sredstva potpore mogu se kandidirati pravne i fizičke osobe i to: trgovačka društva, obrti, javne ustanove, turističke zajednice i udruge. 

Tečaj za turističke vodiče

29. 01. 2019.
Veleučilište u Šibeniku organizira seminar i polaganje ispita za turističke vodiče, a Turistička zajednica grada Vodica sufinancirati će polaznike seminara s područja grada Vodica u iznosu od 50% troškova. Stoga pozivamo sve zainteresirane da se prijave u TZ grada Vodica najkasnije do 08.02.2019., osobno ili na e-mail info@vodice.hr do 8.2.2019. Uz prijavu je potrebno dostaviti kontakt podatke i dokaz o prebivalištu na području Grada Vodica.

Nova image brošura TZ grada Vodica

28. 01. 2019.

Turistička zajednica grada Vodica izdala je novu image brošuru kojom će se u narednom razdoblju predstavljati destinacija Vodice na inozemnim i domaćim turističkim sajmovima, u turističko-informativnim centrima, na hotelskim recepcijama, u smještaju kod domaćina te u svim drugim promotivnim aktivnostima TZ-a. Brošura je u svom novom izdanju tiskana u osam jezičnih verzija, a njena posebnost je što ju korisnici uz malo "uradi sam" vještina mogu pretvoriti u zidni kalendar kojeg mogu ponijeti u svoje domove i uživati u prizorima Vodica, Srime, otoka Prvića i okolice tijekom cijele godine. Prezentacija destinacije kroz image brošuru temelji se u prvom redu na atraktivnim vizualnim elementima i osnovnim preporukama za pojedine turističke proizvode, a za svaki segment ponude u brošuri se koriste QR kodovi koji vode na internet stranice TZ grada Vodica na kojima se nalaze detaljnije informacije.

Statistički podaci za 2018. godinu

08. 01. 2019.

Na području Grada Vodica u 2018. godini zabilježeno je ukupno 246.430 dolazaka i 1.489.559 noćenja turista, a od toga 235.566 dolazaka i 1.262.784 noćenja u komercijalnim smještajnim objektima. To predstavlja porast dolazaka za 6% i noćenja za 2% u odnosu na 2017. godinu, a prosječna duljina boravka turista u komercijalnom smještaju u 2018. bila je 5,36 dana. Najviše noćenja i to s udjelom od 16 %, ostvarili su domaći gosti, a po broju noćenja slijede turisti iz Njemačke (13 %), Poljske (11 %), Slovačke (9%), Češke (9 %), Slovenije (9 %), Austrije (6 %) i Mađarske (5 %). 

U protekloj godini najveći rast prometa ostvaren je sa domaćeg emitivnog tržišta, te sa tržišta Slovenije, Austrije, Njemačke, Ujedinjene Kraljevine, Nizozemske, SAD-a te Bosne i Hercegovine.

Prezentacija IQM projekta za iznajmljivače

26. 11. 2018.

Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica od lipnja ove godine provode projekt integriranog upravljanja kvalitetom destinacije - IQM VODICE – kojem je cilj podizanje kvalitete u svim segmentima koji utječu na kvalitetu usluge i proizvoda u turizmu. Važnu ulogu u tom projektu imaju iznajmljivači privatnog smještaja za koje TZ grada Vodica organizira prezentaciju koja će se održati u utorak, 04.12.2018. u hotelu Punta s početkom u 18:00 sati. Prezentacija je informativnog i edukativnog karaktera, a TZ grada Vodica poziva sve zainteresirane iznajmljivače s našeg područja da se odazovu i uključe u projekt te svoj dolazak potvrde putem PRIJAVE.

Program: 

  • Prezentacija IQM projekta i uloga iznajmljivača u njemu
  • Poklon dobrodošlice u IQM svim iznajmljivačima
  • Prezentacija kartice za iznajmljivače

IQM PROJEKT - analiza i plan za 2019.

26. 11. 2018.

Na sjednici Turističkog vijeća koja je održana 22. studenog predstavljena je Analiza početnog stanja IQM Vodice te plan aktivnosti za 2019. godinu.

Projekt IQM Vodice TZ grada Vodica započela je u lipnju ove godine, a predstavlja integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji sa ciljem usklađenja  normi i implementacije standarda kvalitete između dionika u turizmu, te poticaj na izvrsnost. Predviđena realizacija projekta trajati će tri godine i razvijati će se u nekoliko faza. Upravljanje kvalitetom u destinaciji podrazumijeva objedinjavanje što većeg broja subjekata, jačanje javno-privatnog partnerstva, mjerenje elemenata održivog razvoja a sve u cilju poboljšanja zadovoljstva turista, konkurentnosti i kvalitete života u destinaciji.

U razdoblju od lipnja do kraja listopada realizirana su početna mjerenja, definirane aktivnosti do kraja godine i akcijski plan aktivnosti za sljedeće razdoblje. Gđa. Đ. Šimičić, voditeljica projekta, predstavila je Analizu početnog stanja IQM Vodice.

U proteklom razdoblju realizirane su online i offline ankete u kojima smo mjerili mišljenje stanovnika o turizmu u Vodicama, zatim početna mjerenja za hotele, ugostiteljske objekte, iznajmljivače, wellness, turističke agencije, kampove, suvenirnice, trgovine, te mišljenja gostiju koji borave u Vodicama i koriste usluge svih pojedinačnih grupa anketiranih subjekata.

IQM - Kartica za iznajmljivače

23. 11. 2018.

Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica od lipnja ove godine provode projekt integriranog upravljanja kvalitetom destinacije - IQM VODICE – kojem je cilj podizanje kvalitete u svim segmentima koji utječu na kvalitetu usluge i proizvoda u turizmu. U prvoj fazi ovog projekta provedena su početna mjerenja kvalitete po pojedinim segmentima turističke ponude destinacije Vodice i TZ grada Vodica zahvaljuje svima koji su se ispunjavanjem anketa uključili u projekt i pomogli da turizam u Vodicama bude još kvalitetniji.

U sklopu implementacije IQM projekta TZ grada Vodica pripremila je kartice za iznajmljivače s kojima će kod partnera koji su se uključili u projekt moći koristiti pogodnosti pri uređenju i opremanju svojih smještajnih kapaciteta. Projekt je trajnog karaktera, a kartice mogu preuzeti svi građani koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu na području TZ grada Vodica.

Turistička zajednica
grada Vodica

Obala Vladimira Nazora bb
HR-22211 Vodice