HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Održana sjednica Turističkog vijeća

Održana sjednica Turističkog vijeća

30. 04. 2020.

Turističko vijeće Turističke zajednice grada Vodica 29. travnja  je održalo svoju 11. sjednicu u hotelu Olympia, poštujući sve epidemiološke mjere.  Na sjednici su članovi Vijeća razgovarali o trenutnoj situaciji na turističkom tržištu vezano uz pandemiju Covid-19.

U neizvjesnim uvjetima koji su jedinstveni za cijeli svijet i za koje je izgledno da će se mijenjati za sada nepredvidivim smjerom i dinamikom i u sljedećem razdoblju, evidentno je da svi dionici poduzimaju potrebne korake kako bi spremno dočekali turističku sezonu. Tako će i turistička zajednica nastaviti određena započeta ulaganja u pripremu sezone,  prije svega vezano za marketinške aktivnosti,  projekte  IQM, sudjelovanje u uređenju grada i održavanju plažnih prostora. S obzirom na očekivani pad od  70% planiranih prihoda od turističke pristojbe i članarine, potrebna je kontinuirana prilagodba aktivnosti TZ-a te realizacije planiranih projekata sukladno  novim uvjetima.  Sukladno preporukama Ministarstva turizma i Glavnog ureda HTZ-a, van snage do daljnjeg je stavljen Plan i Odluka o sufinanciranju projekata koji će se sukladno situaciji  reaktivirati, a projekti će se razmatrati pojedinačno. Stoga će se sastanci i sjednice TV održavati češće, kako bi se pravovremeno reaktivirale planirane aktivnosti iz programa rada, a shodno situaciji na domaćem i stranom tržištu za koje je izgledna promjena situacije u smislu popuštanja dosadašnjih mjera.

Veseli najava hotela Olympija i Olympia Sky koji će svoja vrata otvoriti 11. svibnja, uz aktiviranje 50% smještajnih kapaciteta i implementaciju svih preporučenih mjera.

Bez obzira na činjenicu da će ova godina generirati pad turističkog prometa, stav Vijeća je da gostima koje ove sezone očekujemo, pružimo najbolju moguću uslugu, pripremljenim, uređenim gradom, te plažnim prostorima i sadržajima koji će pružiti najbolji doživljaj.

Turistička zajednica
grada Vodica

Obala Vladimira Nazora bb
HR-22211 Vodice