HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Integralno upravljanje kvalitetom u Vodicama

Integralno upravljanje kvalitetom u Vodicama

31. 07. 2018.

TZ grada Vodica  od ove godine pokrenula je projekt IQM, odnosno Integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji. Realizacija projekta trajati će tri godine u nekoliko faza.

Uz partnerstvo Grada Vodica, te Feel IQM Đurđice Šimičić i Interligo Anamarije Ciccarelli u tijeku je provedba prve faze projekta -  istraživanje mišljenja svih dionika u turizmu u Vodicama, te gostiju koji  borave u Vodicama i koriste usluge različitih dionika projekta..

Stoga već sada i u  sljedećem razdoblju do kraja kolovoza, informatori TZ Vodice će posjetiti  dionike (stanovnici, iznajmljivači, agencije, hotelijeri, kampovi, restorateri, suvenirnice, trgovine, wellness) s anketama i molimo sve da ispunjavanjem anketa sudjeluju u projektu – jer nam je Vaše  mišljenje važno.

Ovim projektom želimo napraviti kvalitativan iskorak u svim segmentima turističkog proizvoda Vodica, pri čemu je međusobna komunikacija i sudjelovanje svih dionika u projektu  najbitnija. Sukladno Strategiji turističkog razvoja grada Vodica, IQM projekt logičan je nastavak provedbe zacrtanih ciljeva i to u dijelu poboljšanja kvalitete, konkurentnosti, zadovoljstva turista I kvalitete života u destinaciji. 

Anita Franin Pečarica,  TZ grada Vodica

Više o projektu

IQM – je sustavno integralno upravljanje kvalitetom u destinaciji. Cilj IQM Vodice  je usklađenost normi kvalitete između dionika u turizmu destinacije, ujednačavanje kvalitete poslovanja svih sudionika, poticaj na izvrsnost. Preduvjeti za provođenje IQM u destinaciji su: dosadašnji niz uspješnih projekata u destinaciji, koji su temelj za nadstandard u kvaliteti, kvalitetna komunikacija i želja za napretkom u destinaciji među svim razinama upravljanja, postojanje strateških razvojnih dokumenata te interesa za sinergijom kvalitete u destinaciji. Upravljanje kvalitete u destinaciji  ima ulogu objedinjavanja što većeg broja subjekata, čime projekt postaje kvalitetniji i sveobuhvatniji. Kvalitetom jačamo javno-privatno partnerstvo, mjerimo elemente održivog razvoja i odgovornog turizma. Zajednička suradnja, sinergija u destinacijama, komunikacija i poticaj za kvalitetu učiniti će hrvatski turizam konkurentnijim, snažnijim i kvalitetnijim. Jedan od ciljeva je sustavno rješavanje izazova u destinaciji.

"Postoji nekoliko faza implementacije integralnog upravljanja kvalitetom u IQM Vodice. Na početku projekta ispituje se početno stanje kvalitete u destinaciji, svjesnost sudionika u destinaciji o značaju i težnji izvrsnosti, pozivaju se potencijalni partneri u destinaciji. Nakon toga postavljaju se standardi koji se prilagođavaju destinacijskim osobitostima. Slijedi faza koordinacija i informiranje javnosti o očekivanim standardima kvalitete, poštujući specifičnosti i različitosti potencijalnih dionika u zajednici. U edukativnim programima osvješćuje se važnost kvalitete i način implementacije kvalitativnih elemenata u poslovanje. Izrađuje se knjiga standarda koja je u svakoj fazi usklađena sa potrebama i mogućnostima dionika, trendovima u turizmu i očekivanjima gosta. Slijedi faza implementacije, u početku sa slijedećim partnerima: privatni iznajmljivači, hoteli, ugostiteljski objekti, wellness centri, turističke agencije, kampovi, trgovine, suvenirnice, taxi prijevoznici, komunalno poduzeće i sl. U fazi  kontrole implementacije mjeri se zadovoljstvo sudionika projekta, te gostiju koji su posjetili destinaciju, sa snažnim naglaskom na kontinuiran napredak i inoviranje, kontinuirano unapređenje, sukladno potrebama i trendovima u turizmu."  ističu autorice projekta, Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli.

Turistička zajednica
grada Vodica

Obala Vladimira Nazora bb
HR-22211 Vodice