HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Edukativne radionice za ugostitelje

Edukativne radionice za ugostitelje

03. 12. 2016.

Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Visokom školom za menadžment i dizajn Aspira iz Splita organizira i sufinancira edukativne radionice za ugostitelje na području grada Vodica. Usavršavanjem djelatnika u ugostiteljstvu i turizmu te podizanjem kompetencija zaposlenih podiže se kvaliteta ugostiteljske usluge, a time i kvaliteta usluge na razini destinacije. Radionice su namijenjene svima koji tijekom svoje profesionalne karijere žele nadograđivati svoja znanja i vještine.

 

Ponuđene radionice:

-       Kreativno korištenje autohtonih namirnica u suvremenom kulinarstvu

-       Sommelier - suvremene tehnike sljubljivanja hrane i vina

-       Bar i barsko poslovanje

 

Svaka radionica uključuje interaktivno sudjelovanje polaznika uz mentorstvo pojedinog voditelja radionice.

Trajanje radionica:       2 – 3 dana

Period održavanja:        prema dogovoru u razdoblju od siječnja do ožujka 2017.

Mjesto održavanja:        Vodice (u slučaju nedovoljnog broja prijava, moguće je da će se neke radionice održati u Splitu)

 

Više o radionicama:

 

1. KREATIVNO KORIŠTENJE AUTOHTONIH NAMIRNICA U SUVREMENOM KULINARSTVU

Po završetku ove radionice polaznici će biti osposobljeni: prepoznati autohtone namirnice određenog područja, osmisliti recepte na osnovi autohtonih namirnica, kreativno obraditi autohotne dalmatinske namirnice, kreirati suvremena jela korištenjem autohtonih namirnica, obogatiti ponudu, podignuti razinu stručnih znanja i kompetencija kuhara, prezentirati izrađena jela na vizualno atraktivan način.

Radionica traje 3 dana

Cijena po sudioniku: 2690 kn + PDV

 

2. SOMMELIER - SUVREMENE TEHNIKE SLJUBLJIVANJA HRANE I VINA

Polaznici radionice savladavaju tematska područja: podjela i klasifikacija vina, specijalizirana vina, klasifikacija vinskih regija Hrvatske, suvremeni sommelier u restoranu, posluživanje vina, vinska karta, ambalaža, tehnike otvaranja i posluživanja vina, degustacija i testiranje vina, teorija sljubljivanja hrane i vina, prepoznavanje dominirajućih osjeta u hrani, prepoznavanje stilova vina.

Radionica traje 3 dana

Cijena po sudioniku 1890 kn + PDV

 

3. BAR I BARSKO POSLOVANJE

Interaktivna radionica na kojoj polaznici savladavaju tehnike suvremenog rada u baru: povijest bara i barskih pića, vrste barova, barske usluge, organizacijski oblici poslovanja bara, organizacija i kontrola nabave, oprema bara, barski inventar, barske mješavine, duga miješana pića. 

Radionica traje 2 dana

Cijena po sudioniku: 1690 kn + PDV

 

U cijenu radionica uključena je sva oprema, namirnice i certifikat o uspješno završenoj radionici.

Turistička zajednica sufinancirati će zainteresirane polaznike u iznosu od 1.000,00 kn po radionici.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje najkasnije do 15.12.2016.  Prijavu podnosi poslodavac za radnika ili pojedinci uz preporuku ugostitelja ili hotelijera sa područja Grada Vodica na obrascu:

 

OBRAZAC PRIJAVE 

 

Sve dodatne informacije dostupne su u  TZ grada Vodica, kontakt: Anita Franin Pečarica, direktor ureda, e-mail: info@vodice.hr       anita@vodice.hr    tel: 022 443 888.

Turistička zajednica
grada Vodica

Obala Vladimira Nazora bb
HR-22211 Vodice