HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Edukacija bike vodiča

Edukacija bike vodiča

18. 02. 2016.

Turistička zajednica Šibensko - kninske županije organizira program edukacije bicilističkih vodiča. Svi ljubitelji biciklizma zainteresirani za ovu edukaciju mogu se javiti za sudjelovanje u programu stručnog osposobljavanja.

Edukacije će se odvijati kroz pet dana, od petka (04.03.) do nedjelje (06.03.), te u subotu (19.03.) i nedjelju (20.03.) u Kninu, u prostorijama Veleučilišta Marko Marulić. Petkom predavanja počinju u ranim popodnevnim satima kako bi se polaznicima olakšalo prisustvovanje.

Program će biti sufinanciran iz projekta "Razvoj cikloturizma na području Šibensko - kninske županije" - kotizacija za sudjelovanje će ovisiti o broju prijavljenih polaznika. Troškove puta, konzumacije i noćenja pokrivaju polaznici. 

Zainteresirani neka se jave u TZ Šibensko-kninske županije na telefon 022/219 072 ili e-mail ivana.lusic@sibenikregion.com

 

Za prisustvovanje u programu potrebno je:

- solidna tjelesna kondicija i iskustvo vožnje biciklom,

- poželjno je znanje bar jednog stranog jezika,

- ispravan MTB bicikl (poželjno SPD pedale i sprinterice, ali mogu i "obične" flat pedale),

- kaciga (poželjne su i naočale),

- biciklistički dres (ili prikladnu odjeću) - vjerojatno samo duga kombinacija,

- priručni alat za servis (po mogućnosti s alatom za skidanje lanaca), rezervnu gumu, komplet za krpanje, pumpu,

- pelerina/šuškavac

- prednje i zadnje svjetlo nije na odmet, ako se terenski rad odulji

- "civilna" odjeća, dovoljno topla

Poželjni su noviji mobiteli (Android ili iPhone), a jednako tako i GPS uređaj tko ima.

Svakako i dobro raspoloženje :)

 

U sklopu programa odradit će se gradiva važna za pružanje kvalitetne i sigurne usluge biciklističkih vodiča: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada biciklističkih paketa, upravljanje grupom biciklističkih turista i vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskom regulativom. 

Uspješni polaznici dobivaju Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na osnovi kojega će se, pri Hrvatskom biciklističkom savezu, svim uspješnim polaznicima izraditi licenca biciklističkog vodiča za 2016. godinu.

Turistička zajednica
grada Vodica

Obala Vladimira Nazora bb
HR-22211 Vodice