HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » O Vodicama » Blog » Aktivni odmor na dva kotača

Aktivni odmor na dva kotača

Bicikliranje u zadnje vrijeme postaje sve popularnije. Sve više ljudi odlučuje se koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo, s kojim osim na posao ili u školu, mogu ići i u planinu ili prirodu. Bicikliranje je tako s vremenom postalo i svojevrstan životni stil u kojem njegovi poklonici uživaju i u vrijeme svog godišnjeg odmora, iz čega je nastala nova grana i ponuda turizma – cikloturizam.

Cikloturizam

Cikloturizam svake godine bilježi sve veći porast pa se usporedno s tim uređuju brojne biciklističke staze koje zaljubljenicima u ovo vozilo na dlanu nude ljepote prirode i boravka na otvorenom.


Mreža biciklističkih staza u okolici Vodica

Upravo to su prepoznale i Vodice, pa je danas okolica našega grada isprepletena mrežom od 350 km cestovnih i brdskih biciklističkih staza obilježenih signalizacijom. Biciklirajući po stazama u zaleđu, koje se nalaze samo petnaestak minuta od centra Vodica, biciklisti imaju prilike otputovati, ne samo na prekrasne lokacije vodičke okolice, već i u samu vodičku povijest.

Besplatne organizirane ture

Osim što možete sami istraživati okolicu Vodica, možete se priključiti i besplatnim organiziranim biciklističkim turama. Riječ je o turama kojima vas vodi osobni vodič u organizaciji Turističke zajednice Grada Vodica, a na kojoj se laganom vožnjom po makadamskim putovima uz stoljetne suhozide pedalira prema arheološkim lokalitetima Arausona i Velika Mrdakovica, šarmantnim starim crkvicama usred obrađenih vodičkih polja te starim bunarima koji su nam još iz rimskoga doba ostavljeni u nasljeđe.

Organizirane biciklističke ture „Put u povijest Vodica“

MTB staze

Oni  koji biciklirajući traže i malo adrenalina svakako trebaju isprobati MTB stazu Orlov krug. Sa njezinog vrha pruža se prekrasan pogled na more, grad i bajkoviti vodički arhipelag pa nije ni čudo da se ova MTB staza smatra jednom od najatraktivnijih u Hrvatskoj.



Vožnja biciklom uz more

Za one pak kojima je najdraže sjesti na svog dvokotačnog ljubimca i uživati u morskim mirisima i šumu valova, šetnica uz more savršeno je mjesto za to. Vožnju možete započeti na Srimi ili u Tribunju, a put će vas sam voditi 12 km dugom promenadom na kojoj ćete uživati u prekrasnim prizorima Mediterana.

Vožnja uz more

Ne propustite na svom putu napraviti malo skretanje i otkriti kamene uličice u centru Vodica kao i ostale ljepote povijesnog centra našega gradića.

Kamena uličica u centru Vodica

 

Mogućnosti za uživanje na dva kotača su zaista mnogobrojne, bicikle možete u Vodicama i iznajmiti, tako da vam samo preostaje krenuti i upijati svu ljepotu i blagodati lijepoga vremena u prekrasnim Vodicama. 

Vožnja biciklom uz more

 

Foto: A. Carli, M. Balaban, Karika Vodice

Turistička zajednica
grada Vodica

Obala Vladimira Nazora bb
HR-22211 Vodice