HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » IQM » Top Quality Programi » Suveniri

Top Quality Suveniri

Fjok

U ponudi suvenirnice Fjok naći ćete tradicijske rukotvorine - vodički „klobuk“, tj. platneni šešir, „spara“-jastuk koji se nosio na glavi prilikom nošenja teških tereta, te „garoful“ – vezeni karanfila kojim se ukrašava narodna nošnja. U ponudi imamo i brojne druge radove lokalnih umjetnika i proizvođača - liniju unikatnih torbica koje proizvodi „Dizajn Cvita“, vina vinarije „Birin“ su od početka u našoj ponudi, a rakije i likeri „OPG-a Aralica“ pravi su primjer kvalitete i tradicije.   

  

Lulina

Lulina je dobro poznato ime vesele radionice i trgovine unikatnih hand-made torbi, nakita, lampi, magneta i drugih predmeta.

Med

OPG Bulat 

Savršeni proizvod prirode, eliksir života poznat od davnina, med je i danas sinonim za očuvanje zdravlja i vitalnosti. Ako želite uživati u domaćem medu naših pčelara prava adresa je ona gospodina Ante Bulata. Njegovi proizvodi nose certifikat Med hrvatskih pčelinjaka.

 

OPG Natura Škoj

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i imanje obitelji Šmit u Prvić Šepurini, poznato pod nazivom Natura Škoj, krije pravo malo blago autohtonih biljaka iz kojih se izrađuju brojni kozmetički preparati.

Roko Ivanda Artwork

Roko je lokalni umjetnik čije su slike nadahnute glazbom i pokretom, postavljene u kontekst mediteranske scene. 

Rukotvorine Lipa

Iz radionice Lipa dolaze originalne i vrijedne rukotvorine koje ćete malo gdje drugdje imati priliku vidjeti i kupiti. Gospođa Liposava Kuštović sačuvala je od zaborava vještinu izrade narodnih nošnji i njenih elemenata - ona ručno šije, veze i ukrašava narodne nošnje, pojaseve, kape, torbice, stolnjake s etno elementima i dr.