HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Doživjeti Vodice » Gastro i zabava » Vino i gastronomija

Vino i gastronomija

Dida Boža Gift Shop

U Dida Božinoj rodnoj kući smjestio se kutak prepun zanimljivog sadržaja i tradicionalnih dalmatinskih proizvoda.

Tko je bio Dida Boža? Brend Dida Boža inspiriran je stvarnom osobom rođenom u Vodicama gdje je cijeli svoj život posvetio uzgoju smokava, maslina i vina. Njegova ljubav prema prirodi bila je toliko snažna da i danas živi u srcu njegovog unuka kroz proizvode Dida Boža. Uz ekološke džemove, namaze, sokove i čoko proizvode koje ste do sada imali priliku kupiti u većim trgovačkim lancima, u Dida Boža gift shopu možete pronaći dalmatinski tradicionalni kolač, smokvenjak te ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Kušaonica maslinovog ulja

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Fržop u svojoj kušaonici maslinovog ulja posjetiteljima originalno prezentira tradicionalni uzgoj maslina i proizvodnju maslinovog ulja. Uživajte u stručnoj prezentaciji i kušanju ekološki proizvedenog maslinovog ulja, kojeg ovdje možete i kupiti i tako u svoj dom ponijeti okuse, mirise i boje vodičkih maslinika.  

Maslinovo ulje

Kvalitetno maslinovo ulje nagrađivanih vodičkih uljara potražite u domu njihovih malih obiteljskih gospodarstava.

KUŠAONICA ULJA FRŽOP

Vodice, Hrvatskih boraca 5

opgvlatkafrzop@gmail.com

+385 91 949 1341


PETROV IVAN

Vodice, Grge Ivasa 4

+385 22 442 324


ŽELJKO VULIN

Vodice, Blata 57

+385 22 441 875


ZLATKO SRDAREV

Vodice, Prve primorske čete 27

+385 91 550 0573


OPG BIRIN

www.opg-birin.hr

stanko.birin@gmail.com


GORAN LASAN

Vodice, Roca Pave 13

+385 444 470, +385 98 281 956


VINKO TRCERA

Vodice, Grgurev Ante Kukure 71

+385 22 444 132

Roca - kuća dalmatinskog pršuta

Gost je u Dalmaciji uvijek imao poseban status. Dali bi mu da jede i pije najbolje što ima u konobi, s njim bi dijelili postelju i toplinu doma, pa se nemojte začuditi kad vas kod Roce prime kao rođenog. Imanje se nalazi na području Velima, 2 kilometra od izlaza s autoceste A1 (Pirovac), 15 km od Šibenika, 12 kilometara od Vodica, svega 10 minuta vožnje od Nacionalnog parka Krka. Možda im more ne udara o vrata od konobe, ali pravi su dalmatinci, vole dobro pojisti i popiti pa kad uvati fjaka, malo prileć u hladu konobe.

Vinarija Birin

Vinarija Birin prva je vinarija na području Vodica, a u vlasništvu je lokalne obitelji Birin čiji se vinogradi nalaze u obližnjim poljima. Generacijama se vinogradarstvo i vinarstvo prenosilo s generacije na generaciju, a marljivi članovi obitelji Birin usavršavali su svoja znanja, tehnike i tehnologije. Vinarija danas nudi spoj modernog i tradicionalnog, a godišnje proizvede preko 15.000 litara vina. U vinogradima vinarije Birin nalaze se samo autohtone sorte šibenskog kraja: Debit, Maraština, Plavina, Babić i dr., a sva od njih proizvedena vina ipak su moderna i prilagođena današnjem tržištu.

U sklopu vinarije nalazi se i kušaona gdje posjetitelji u autentičnom ambijentu mogu degustirati i za sebe odabrati favorite iz Birinove bogate lepeze vina. 

Vinarija i kušaona vina Baraka

Vinarija Baraka je mala obiteljska boutique vinarija smještena na poluotoku Srima, neposredno uz baziliku Prižba iz 6. stoljeća. Vlastiti vinograd obitelji Baraka je podignut 2005. godine s lokalnim i internacionalnim sortama Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Plavina i Babić, ukupno oko 11.500 trsova na imanju od oko 4 ha. Uz vinograd, na imanju se nalazi i vinarija s kušaonom te maslinik, lavanda, smilje te ostalo mediteransko bilje s kojim se nastoji stvoriti idealni uvijeti za rast loze u tradicionalnom mediteranskom ekosustavu.