HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Babina kužina

U OPG-u Aralica doživite babinu kužinu u kojoj se danas proizvode likeri, rakije i džemovi. Kužina može istovremeno primiti do šest posjetitelja na degustaciju. Za džem od crnih smokava nagrađeni su zlatnom medaljom za najbolje džemove u Hrvatskoj. Dođite i kušajte likere i rakije, probajte džemove ili naučite raditi ušećerene bademe.

Med

OPG Bulat 

Savršeni proizvod prirode, eliksir života poznat od davnina, med je i danas sinonim za očuvanje zdravlja i vitalnosti. Ako želite uživati u domaćem medu naših pčelara prava adresa je ona gospodina Ante Bulata. Njegovi proizvodi nose certifikat Med hrvatskih pčelinjaka.

 

OPG Šmit

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i imanje obitelji Šmit u Prvić Šepurini, poznato pod nazivom Puntarski dvori, krije pravo malo blago autohtonih biljaka iz kojih se izrađuju brojni kozmetički preparati.

Priča o smokvama

Priča o dida Boži inspirirana je stvarnom osobom - djedom vlasnika tvrtke Hermes International. Smokva - kraljica među džemovima, najpoznatiji proizvod Dida Boža linije ekoloških džemova i namaza, nositelj je prestižne Zlatne medalje Preserves Fancy Food Show (NY). Osim smokve, probajte višnju, namaz od zelenh maslina ili smokvenjak - zasigurno će vas oduševiti. Posjetite ih u gift shopu od svibnja do listopada ili cijele godine putem web shopa.

GIFT SHOP

Kamila Pamukovića 15, Vodice

www.didaboza.hr

+385 42 372 620

info@hermes-int.com

Pršutoreznica

Specijalizirana trgovina za degustaciju i kupnju vrhunskog dalmatinskog pršuta i vina na raspolaganju tijekom cijele godine.

PZ Faust Vrančić

Nagrađivana poljoprivredna zadruga na Prviću - preporučujemo njihove proizvode, a posebno palamidu u ulju i džem od domaćih kupina. Proizvodi PZ Faust Vrančić nositelji su oznake Hrvatski otočni proizvod. Svakako vrijedi kušati, a dobrodošli ste tijekom cijele godine.

PZ FAUST VRANČIĆ

Stara Makina Prvić Luka

ptz.faust.vrancic@gmail.com

+385 22 448 454

+385 98 276 559

Roko Ivanda Artwork

Roko je lokalni umjetnik čije su slike nadahnute glazbom i pokretom, postavljene u kontekst mediteranske scene. 

Rukotvorine Lipa

Iz radionice Lipa dolaze originalne i vrijedne rukotvorine koje ćete malo gdje drugdje imati priliku vidjeti i kupiti. Gospođa Liposava Kuštović sačuvala je od zaborava vještinu izrade narodnih nošnji i njenih elemenata - ona ručno šije, veze i ukrašava narodne nošnje, pojaseve, kape, torbice, stolnjake s etno elementima i dr. 

Suvenirnica Šimun

U ponudi suvenirnice Šimun naći ćete tradicijske rukotvorine - vodički „klobuk“, tj. platneni šešir, „spara“-jastuk koji se nosio na glavi prilikom nošenja teških tereta, te „garoful“ – vezeni karanfila kojim se ukrašava narodna nošnja. U ponudi imamo i brojne druge radove lokalnih umjetnika i proizvođača - liniju unikatnih torbica koje proizvodi „Dizajn Cvita“, vina vinarije „Birin“ su od početka u našoj ponudi, a rakije i likeri „OPG-a Aralica“ pravi su primjer kvalitete i tradicije.