HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Događanja » Šišmiš

Šišmiš

15. 12. 2019.
Kulturni centar, 20:00 h

Svjetski popularna opereta Šišmiš, poznatog skladatelja Johana Straussa mlađeg, bit će izvedena u nedjelju, 15. prosinca, s početkom u 20 sati, u Kulturnom centru Vodice. Ovo duhovito glazbeno djelo, nezaobilazni klasik blagdanskog ugođaja izvest će postava ansambla Opere b.b. iz Zagreba.

Ulaznice možete kupiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati na blagajni Kulturnog centra, od 3. do 13. prosinca te na dan predstave od 19 sati.

O opereti
“Šišmiša” su hvalili Liszt, Wagner, Brahms i Mahler, dirigenti Toscanini, Karajan i Bernstein. Gustav Mahler inzistirao je na ocjeni da je riječ o “najboljoj komičnoj operi”.
Johann Strauss ml. postao je općepriznati kralj valcera razvivši tu plesnu formu do savršenstva i učinivši je općepopularnom i omiljenom. Strauss je prvi odlazio na velike koncertne turneje izvan Beča. Deset godina vodio je ljetne koncerte u Petrogradu. Sa svojim orkestrom obišao je sve europske metropole, a 1872. dirigirao je u New Yorku i Bostonu uz basnoslovan honorar od sto tisuća dolara. U tom je smislu prototip i pandan današnjim globalnim glazbenim zvijezdama. Sa Straussom je bečka opereta dosegnula vrhunac i doživjela zlatno doba. Šišmiš je neiscrpno djelo čiji naslov definira i simbolizira čitav operetni žanr, pružajući ujedno njegove najbolje trenutke. U kazalištu gledatelj ne može mirno pratiti to djelo. Počet će se nesvjesno ljuljati u ritmu glazbe, valcera i drugih plesova.

Kalendar događanja 2020
Siječanj
25. sij 2020.
Travanj
13. tra 2020.