HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Događanja » 21. Vodice Jazz & Blues Festival

21. Vodice Jazz & Blues Festival

17. 07. 2023. - 19. 07. 2023.
Obala Vladimira Nazora, 21:00 h

Od 17. do 19. srpnja u Vodicama će se održati 21. Vodice Jazz & Blues Festival koji okuplja eminentne hrvatske i svjetske glazbenike. Prvi festival je održan 2003. godine i od tada je među publikom poznat kao festival vrhunskih interpretacija renomiranih glazbenika u jedinstvenom ambijentu amfiteatra na vodičkoj rivi. U trajanju od tri večeri festival privuče oko 1500 ljubitelja jazz glazbe, a ulaz je slobodan. Organizator festivala je Turistička zajednica grada Vodica.

  • 17.07.2023. Radojka Šverko

Radojka Šverko jedna je od najvećih hrvatskih glazbenih diva s karijerom koja neprekidno traje više od pedeset godina. Njezin prepoznatljiv baršunasti alt zaslužan je za nastupe na velikim svjetskim pozornicama i festivalima, kao i za brojne nagrade u inozemstvu i domovini. Jedina je izvođačica koja je iste godine osvojila Porin za životno djelo i nagradu u redovnoj konkurenciji. Radojka Šverko njeguje raznolik repertoar, koji čine djela hrvatskih autora napisana upravo za nju, kao i obrade popularnih svjetskih hitova, zatim jazz i mjuzikli te poseban program klasične sakralne glazbe.

  • 18.07.2023.     Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet + Nina Šegović

U ovom se projektu bend imena Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet iz Austrije udružuje sa hrvatskom vizualnom umjetnicom Ninom Šegović. 

Michaela Rabitsch, vrhunska austrijska jazz trubačica i pjevačica te njen genijalni partner, gitarist Robert Pawlik, skladali su cijeli repertoar benda. Njihove melodije ukorijenjuju se s jedne strane u melodičnim stilovima jazz tradicije, poput Hardbopa, Swinga, Modern Jazza, New Orleans Second Linea i Bluesa, a, s druge strane, čine fuzije s elementima indijske, afričke, latinoameričke ili balkanske glazbe. Njihove pjesme inspirirane su brojnim turnejama po Europi, Aziji, Americi i Africi, s više od 1500 koncerata u 50 zemalja, sviranjem u intimnim jazz klubovima, kao i na velikim pozornicama i međunarodnim festivalima – od Tokija do Teherana, Kuala Lumpura do Jerevana, Cape Towna do Delhija, Šangaja do Almatija, Hong Konga do Krakova, Havane do Moskve, Chicaga do Ottawe, otoka Penanga do Ankare…  

Nina Šegović svojim spotovima izražava glazbu u stvarnom vremenu, a glazbenim tonovima i ritmovima dodaje efekte ili vizualne reakcije. Motivi u njezinim video radovima vezani su uz četiri elementa prirode – vodu, vjetar, vatru i zemlju, koje izražava videima u obliku igre svjetla i sjene. Kroz vizualni prikaz glazbe putem manipulacije vlastitih video impresija koje u svojoj biti sadrže pokret očituje nedostajući – peti – element. 

Bečki „prvi par jazza“ predstavlja izvanredno raznoliko i sofisticirano glazbeno iskustvo, sa svojim prepoznatljivim zvukom jazza začinjenog s daškom  „svijeta“!

Michaela Rabitsch  - vokal, truba, rog
Robert Pawlik – gitara
Joe Abentung – bas
Dusan Novakov – bubanj
Nina Šegović – video impresije

 

  • 19.07.2023. Cubismo

Cubismo je hrvatski glazbeni sastav koji se ističe svojim jedinstvenim spojem različitih glazbenih stilova kao što su salsa, reggae, funk i latino ritmovi. Osnovan sredinom devedestih godina, Cubismo je brzo stekao popularnost svojim energičnim nastupima i zaraznim pjesmama. Grupa je postala poznata po svom jedinstvenom zvuku koji kombinira tradicionalnu kubansku glazbu s modernim ritmovima i svježim pristupom, a tijekom godina ostvarili su brojne uspjehe i osvojili mnoge nagrade. Njihov glazbeni stil osvaja publiku svojim zaraznim melodijama i plesnim ritmovima, a njihovi nastupi su uvijek energični i puni pozitivne atmosfere.

Kalendar događanja 2024
Siječanj
Veljača
Travanj
01. tra 2024.
Svibanj
01. svi 2024.
Piknik u Rakitnici
Lipanj
07. lip 2024. - 08. lip 2024.
Kolovoz
02. kol 2024.
Fešta u Prvić Luci
03. kol 2024.
04. kol 2024.
12. kol 2024.
22. Večer dalmatinskih klapa
16. kol 2024.
Rujan
27. ruj 2024.
Svjetski dan turizma