HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Događanja » Koncert - MSAQ & special guest Harry Sokal

Koncert - MSAQ & special guest Harry Sokal

25. 08. 2019.
Obala Vladimira Nazora, 21:00 h

Dobro poznati šibenski kvartet udružit će snage s renomiranim austrijskim saksofonistom Harryjem Sokalom. Suradnja među glazbenicima započela je prije više od pet godina na Festivalu slobodne glazbe u Murteru. Jedan od organizatora je Mate Skračić, a Sokal se pojavio u pratnji orguljaša Raphaela Wressniga - ostalo je povijest. Uspješna suradnja nastavila se tijekom godina, te saksofonist gostuje na koncertima M.S.A.Q. kada im pođe za rukom uskladiti datume.

Kvartet i saksofonist pripremaju program sastavljen od vokalnih ali i instrumentalnih jazz, blues, bossa standarda uz poneki funk ili fusion broj. Repertoar odgovara senzibilitetu glazbe M.S.A.Q. koja će ovog puta biti obogaćena Sokalovim tenor saksofonom "Coltraneovskog" duha, ali i s puno bluesa i osjećaja za funk i soul.

Bogato glazbeno iskustvo Sokal je prenio i kolegama iz šibenskog kvarteta kojem je čast na koncertima ugostiti glazbenika njegova kalibra. Po profesiji glazbeni pedagog i umirovljeni akademski profesor, iskustvo je stekao kroz dugogodišnje sviranje u svjetski poznatom quintetu Arta Farmera. Surađivao je s priznatim imenima međunarodne jazz scene poput Vienna Art Orchestra, Carla Bley Big Band, Art Blakey, Idris Muhammad, Joe Zawinul, Jean Paul Bourelly, Dave Holland, Michel Portal, Daniel Humair, Harry Pepl, Jene Jackson and Andy McKee.

Kalendar događanja 2020
Siječanj
25. sij 2020.
Travanj
13. tra 2020.