HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Vijesti iz Turističkog ureda

Vijesti iz Turističkog ureda

PROGRAM VJERNOSTI

11. 06. 2018.

Turistička zajednica grada Vodica  nastavlja s programom vjernosti kojim se na poseban način zahvaljujemo i nagrađujemo dugogodišnje goste našeg grada. Stoga ćemo i ove godine u okviru programa organizirati poseban prijem, dodjelu zahvalnica i darova za goste koji posjećuju Vodice 20, 30 ili 40 i više godina. Pozivamo pružatelje usluga smještaja, koje će tokom turističke sezone 2018. posjetiti dugogodišnji gosti,  da se jave u TZ grada Vodica na: tel: 022/443-888, e-mail: info@vodice.hr

STATISTIČKI PODACI - SVIBANJ 2018

05. 06. 2018.

U svibnju je na području TZ grada Vodica ostvareno ukupno 15.126 turističkih dolazaka i 39.628 noćenja, što je porast od 33 % u dolascima i 24 % u noćenjima u odnosu na svibanj 2017. godine. Hoteli su u proteklom mjesecu zabilježili 13 % više noćenja nego u svibnju prošle godine, objekti u domaćinstvima 61 % noćenja više, a porast je zabilježen i u ostalim vrstama kapaciteta.

Ukupno je od početka 2018. do kraja svibnja u komercijalnim objektima prijavljeno 32.078 dolazaka turista koji su ostvarili 80.166 noćenja, što predstavlja 21 % više dolazaka i  16 % više noćenja u odnosu na isto petomjesečno razdoblje 2017. godine. Najveći broj noćenja ostvarili su domaći turisti, a u ostvarenom turističkom prometu sa stranih emitivnih tržišta do kraja svibnja najviše noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke, Poljske Austrije, Slovenije, Ukrajine, BiH i Koreje. 

Izvor: eVisitor

Statistika 05/2018

Statistika 01-05/2018

Izbori za Skupštinu TZ grada Vodica - POZIV

20. 05. 2018.

Na temelju čl. 22. Statuta Turističke zajednica grada Vodica, Turističko vijeće raspisalo je izbore za novi sastav Skupštine Turističke zajednice grada Vodica (mandatno razdoblje 2018-2022). Ovim putem pozivaju se članovi Turističke zajednice grada Vodica na sastanak na kojem će se izabrati predstavnici u Skupštini TZ grada Vodica.

Sastanak će se održati u utorak 05.06.2018. u prostoru Gradske vijećnice u Vodicama, Ive Čače 8, i to:

 • u 19:00 sati - pravne osobe koje obavljaju hotelsku djelatnost - mali hoteli (bira se 3 predstavnika),
 • u 19:30 sati - pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost restorana i barova (bira se 2 predstavnika),
 • u 20:00 sati - pravne i fizičke osobe koje obavljaju s turizmom neposredno povezanu djelatnost (bira se 3 predstavnika),
 • u 20:30 sati - građani koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu (bira se 7 predstavnika).

Nelka Tomić, dr.med., predsjednica TZ grada Vodica  

JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE U KLUB KVALITETE OBITELJSKOG SMJEŠTAJA „Like HOME“ - 5. KRUG

15. 05. 2018.

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Šibensko kninske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje glavne sezone, Turistička zajednica Šibensko kninske županije je u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica pokrenula  projekt Označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom „Like HOME“.
Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju.
Budući da na području Šibensko kninske županije postoji veliki broj kvalitetnih jedinica obiteljskog smještaja, TZ Šibensko kninske županije objavljuje Javni poziv iznajmljivačima za ulazak u klub kvalitete.

DVODNEVNA RADIONICA ZA IZNAJMLJIVAČE

14. 05. 2018.

U suradnji sa savjetovalištem Interligo, Turistička zajednica grada Vodica pripremila je novu dvodnevnu edukativnu radionicu za vlasnike obiteljskog smještaja. Radionica će se održati 16. i 17. svibnja 2018. u hotelu Olympia s početkom u 18:00 sati. 

Vrijeme održavanja: cca 2,5-3 sata

Teme:

1. dan 

 • Tematizacija smještaja 
 • Primjer dobre prakse 
 • Dodatna ponuda 
 • Poslovanje obiteljskog smještaja: određivanje cijena, odgovaranje na upit, zamke samostalne naplate rezervacija (akontacija i naplata), korištenje predložaka, info mapa kao aktivni način sudjelovanja iznajmljivača u destinaciji, što je sve potrebno imati u apartmanu (prema Pravilniku / što gosti traže), prevare gostiju/iznajmljivača

PREZENTACIJA

03. 05. 2018.

Turistička zajednica grada Vodica organizira novu prezentaciju namijenjenu privatnim iznajmljivačima i hotelijerima na kojoj će se predstaviti programi u Vodicama i okolici. Cilj prezentacije je ponuditi informacije i alate kojima će vlasnici objekata osigurati svojim turistima dodatnu vrijednosti boravka u smještajnim objektima i u samoj destinaciji. 

Na prezentaciji sudjeluju: turistička agencija Gea tours, ronilački centar Vodice Dive, Karika Bike Tours, Vertikala Vodice, Sea Marinero, Destina, Tvrđava kulture Šibenik, Kušaonica ulja i Olympia Wellness.

Prezentacija će se održati u hotelu Olympia u srijedu 09.05.2018. s početkom u 18:00 sati, a sudjelovanje je potrebno prijaviti putem obrasca u nastavku.

PRIJAVA

STATISTIČKI PODACI - PRVI KVARTAL 2018

09. 04. 2018.

U pva tri mjeseca 2018. godine na području TZ grada Vodica ostvareno je ukupno 8.680 turističkih dolazaka i 22.483 noćenja, što predstavlja porast od 14 % dolazaka i 13 % noćenja u odnosu na prvo tromjesečje 2017. godine. Najveći broj noćenja ostvarili su domaći turisti, a od stranih, najveći promet zabilježen je sa tržišta Koreje, Ukrajine, Slovačke, Austrije, Tajvana i Njemačke. Najveći broj noćenja ostvaren je u hotelskim kapacitetima, koji u prvom tromjesečju bilježe porast prometa od 21 %.

Statistika 1-3 / 2018

NATJEČAJI ZA SEZONSKE RADNIKE

30. 03. 2018.

TZ grada Vodica objavljuje natječaje za sezonske radnike koji traju do 07.04.2018. Sve zamolbe mogu se dostaviti u naš ured poštom ili na e-mail.

Natječaj - radno mjesto informator

Natječaj - radno mjesto voditelj turističkog društva

JAVNI POZIV MINISTARSTVA TURIZMA

22. 02. 2018.

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa Konkurentnost turističkog gospodarstva. Predmet programa je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz:

 • Mjera A - povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj,korištenje novih tehnologija, poboljšanje socijalne uključenosti, sljedećih vrsta ugostiteljskih objekata: Hotela, Kampova, Ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, OPG-a za seoski turizam
 • Mjera B - razvoj posebnih oblika turizma
 • Mjera C – dostupnost i sigurnost
 • Mjera D - prepoznatljivost.

  RADIONICA ZA IZNAJMLJIVAČE

  19. 02. 2018.

  Turistička zajednica grada Vodica organizira dvodnevnu radionicu namijenjenu privatnim iznajmljivačima. Radionica će se održati  01. i 02. ožujka 2018. od 17:00 sati u hotelu Punta u Vodicama, Grgura Ninskog 1. Dvodnevna radionica obuhvatit će sljedeće teme:

  1. dan, predavač: Barbara Marković

  • Poslovanje s vilama
  • Poslovanje s turističkim agencijama
  • Booking.com - za početnike
  • Booking.com - za napredne
  • Marketing poslovanja - kako povećati prihode

   2. dan, predavač: Anamarija Cicarelli

  • Novi trendovi u obiteljskom smještaju
  • Administracija obiteljskog smještaja

  Radionica se organizira u suradnji sa Savjetovalištem za vlasnike obiteljskog smještaja Interligo. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem obrasca u nastavku, najkasnije do srijede 28. veljače.

  Prijava

  Turistička zajednica
  grada Vodica

  Obala Vladimira Nazora bb
  HR-22211 Vodice