Novac i bankomati

Hrvatska valuta je kuna. 1 kuna (kn) = 100 lipa (lp)

 

Novčanice su u apoenima od 1000, 500, 200, 100, 50, 20 i 10 kn.
Kovani novac je u apoenima od 5, 2 i 1 kune i od 50, 20, 10, 5, 2 i 1 lipa.

 

Strane valute mogu se mijenjati u bankama, mjenjačnicama, poštama, turističkim agencijama, hotelima, kampovima i marinama. Tečajna lista objavljuje se u novinama, a istaknuta je i na svim mjestima gdje se obavljaju mjenjački poslovi. Tečajnu listu možete provjeriti i on-line na stranicama Hrvatske narodne banke.

 

Čekovi se mogu unovčiti u bankama. U Vodicama posluju 2 banke, poštanski ured i 10-ak mjenjačnica. Hoteli, kao i većina trgovina, restorana i agencija prihvaćaju sve poznatije kreditne kartice (Eurocard/Mastercard, American Express, Diners, Visa). Prodajna mjesta na kojima se primaju kreditne kartice imaju naljepnicu ili oznaku sa logotipom kreditne kartice koju možete koristiti za plaćanje.

 

U Vodicama je postavljeno više bankomata sljedećih banaka: Jadranska banka, Zagrebačka banka, Privredna banka, Splitska banka, Hrvatska poštanska banka, Reiffeisen banka, Erste banka i OTP banka. Na svim bankomatima možete podizati gotovinu putem Eurocard/Mastercard, Diners, American Express i Visa kartica.