Granica & Tax Free

Za putni dokument pri ulasku u Hrvatsku priznaje se putovnica ili neki drugi identifikacijski dokument priznat međunarodnim ugovorom.

 

Carinsko pravo Republike Hrvatske usklađeno je sa standardima zemalja članica EU.

 

Strane valute mogu se slobodno unositi i iznositi iz zemlje do iznosa u protuvrijednosti 15.000 kuna. Profesionalna i tehnička oprema veće vrijednosti mora se prijaviti na granici.

 

Psi i mačke moraju imati međunarodni certifikat izdan od veterinara koji potvrđuje da je prošlo između 15 dana i šest mjeseci prije ulaska u Hrvatsku od poslijednjeg cijepljenja protiv bjesnoće.

 

 

Tax Free


Pravo na povrat poreza imaju svi strani državljani. Najmanji iznos za povrat poreza je iznos od 501,00 kn i mora biti potrošen na jednom prodajnom mjestu istoga dana.

 

Povrat poreza stranim državljanima moguće je izvršiti samo za robu kupljenu u trgovinama koje imaju istaknutu "Tax Free" naljepnicu.

Turist mora izvesti robu iz Hrvatske i ovjeriti je na carini u roku od 3 mjeseca od dana kupnje. Na izlazu iz zemlje strani državljanin dužan je predočiti formular "Tax-cheque" kojeg prethodno treba zatražiti u "Tax Free" trgovini