Zaštita okoliša

Vodice posvećuju veliku pažnju očuvanju okoliša. Zeleni travnjaci, održavani cvjetnjaci i čiste i uređene plaže dio su slike koju će posjetitelj ponjeti iz Vodica. U samom centru Vodica nalazi se novouređeni park.

 

Već niz godina provode se eko akcije na širem gradskom području pred samu turističku sezonu - čišćenja plaža i skupljanja krupnog otpada u suradnji sa Gradskim komunalnim poduzećem Leć d.o.o., a organiziraju se akcije čišćenja priobalnog podmorja uz pomoć ronilačkih klubova.

 

Kakvoća mora u Vodicama iznimno je dobra. O tome svjedoče i brojni kupači u ljetnim mjesecima na poznatoj Plavoj plaži. Podmorje obiluje kvalitetnom ribom, a vodička ACI Marina dobitnik je i prestižne Plave zastave.
Plava zastava simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš namjenjen odmoru, zabavi i rekreaciji, dobro razrađen sustav gospodarenja obalnim područjem i održivi razvoj u turizmu. Nositi Plavu zastavu za plažu i marinu znači vrhunsku turističku promidžbu, koja se temelji na visokoj kakvoći usluge, čistoći mora i obale te opremljanosti i uređenosti plaža.

 

 

Protupožarna zaštita

 

U Vodicama djeluje Dobrovoljno vatrogasno društvo, a u Šibeniku postoji profesionalna vatrogasna jedinica sa stalnim dežurstvom.

 

U ljetnim mjesecima i sušnom razdoblju povećana je opasnost od nastanka i širenja požara.


Oko 80% požara nastaje djelovanjem čovjeka, stoga Vas molimo poduzmite sve mjere da ne izazovete požar:

  • ne bacajte zapaljene ili zapaljive predmete u okoliš
  • ne palite vatru na otvorenim mjestima
  • podučite djecu o opasnosti od požara
  • ne parkirajte vozila na vatrogasnim pristupima i prilazima

 

Ako primjetite požar, obavijestite ostale osobe u Vašoj okolini i pokušajte ugasiti požar ako to možete učiniti bez opasnosti za sebe i druge. Ako ne možete sami ugasiti požar odmah i bez odgađanja nazovite vatrogasce na broj telefona 193.