Kutak za privatne iznajmljivače

utorak, 25. 02. 2014.

Ministarstvo turizma predstavilo je program dodjele bespovratnih potpora u 2014. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“. Kroz program će s ukupno 26,65 milijuna kuna sufinancirati projekte usmjerene na obogaćivanja turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanja zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te projekte unapređenja međunarodne turističke prepoznatljivosti. Također, po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena i u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju) te sufinanciranje trogodišnjeg članstva u prestižnim međunarodnim brendovima za smještajne i ugostiteljske objekte.

 

Prijave projekata primaju se on-line, od 28. veljače, na propisanom obrascu zahtjeva dostupnom na web stranicama Ministarstva turizma. Prijave projekata primaju se do 15. travnja 2014. godine, a više informacija o uvjetima javnog poziva može se vidjeti od 28. veljače na web stranicama  Ministarstva turizma.

 

Program "Konkurentnost turističkog gospodarstva" 

utorak, 14. 01. 2014.

Sve pritužbe, primjedbe i eventualna pitanja u odnosu na poslove koji su od 01. siječnja 2014., a nakon prestanka s radom Državnog inspektorata, u nadležnosti Ministarstva financija (obavljanje inspekcijskih poslova u području prometa roba i usluga, zaštite intelektualnog vlasništva, boravišne pristojbe, zabrane i sprječavanja neregistrirane djelatnosti i nezakonite trgovine, inspekcijski nadzor nad naplatom proračunskih i ostalih prihoda iz područja roba i usluga, ugostiteljske djelatnosti i pružanja usluga u turizmu) mogu se uputiti na besplatni broj telefona 0800 12 22, na e-mail javnost@carina.hr ili pisanim putem na adresu Ministarstvo financija - Carinska uprava, Humboldtova 4 a, 10 000 Zagreb.

utorak, 14. 01. 2014.

TZ grada Vodica u suradnji s Privrednom bankom Zagreb i tvrtkom Google organizira radionicu Oglašavanje proizvoda i usluga na InternetuPredavači su Google treneri – vrhunski praktičari iz turističkog segmenta, a primjeri  isključivo iz turističke djelatnosti. Radionica je namijenjena privatnim iznajmljivačima i drugim fizičkim i pravnim osobama koje obavljaju turističku i ugostiteljsku djelatnost.

Radionica će se održati u četvrtak, 13.02.2014. u prostoru Gradske vijećnice u Vodicama, Ive Čače 8, s početkom u 18:00 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na radionici tako da ispunjenu prijavnicu pošalju na e-mail info@vodice.hr ili fax 442-111 najkasnije do 31.01.2014.

 

Oglašavanje proizvoda i usluga na Internetu

Prijavnica

petak, 25. 01. 2013.

TZ grada Vodica ove će godine tiskati novo izdanje kataloga privatnog smještaja. Pozivamo sve zainteresirane iznajmljivače koji se žele oglasiti u ovom katalogu da nam najkasnije do 28.02.2013. dostave ispunjene upitnike i fotografije. Upitnik i ostale informacije vezane za oglašavanje u katalogu dostupni su OVDJE.

Svi oglasi koji su dostavljeni kroz protekle dvije godine i koji su već objavljeni na našim internet stranicama, sada će biti uključeni i u tiskanu verziju kataloga.

srijeda, 04. 07. 2012.

Na osnovu čl. 5, st.2. Pravilnika o obliku, sadržaju i načinu vođenja knjige žalbi (NN 5/08), iznajmljivačima je prenesena informacija da trebaju imati knjigu žalbi. Ipak, Državni inspektorat tumači da je obveza vođenja knjige žalbi propisana za fizičke osobe obrtnike i pravne osobe koji pružaju ugostiteljske usluge, a ne i za građane koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu. 

 

Pravilnik o obliku, sadržaju i načinu vođenja knjige žalbi (NN 5/08)

Državni inspektorat RH - kontrolna lista (Izvor: Ministarstvo turizma)

1 - 5 / 10

Slijedeća >