HR | EN | DE | IT | PL
Menu
Početna » Kutak za privatne iznajmljivače

Kutak za privatne iznajmljivače

NOVA RADIONICA ZA IZNAJMLJIVAČE

19. 05. 2017.

Turistička zajednica grada Vodica organizira novu dvodnevnu radionicu namijenjenu privatnim iznajmljivačima. Radionica će se održati u petak 26. svibnja 2017. od 18:00 sati i subotu 27. svibnja 2017. od 10:00 sati u Gradskoj vijećnici u Vodicama, Ive Čače 8. Nakon radionica za iznajmljivače održanih u travnju, TZ grada Vodica provela je on-line anketu u kojoj su iznajmljivači mogli birati ponuđene teme radionica. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u anketi, a na temelju iskazanih preferencija ova radionica obuhvatit će sljedeće teme:

1. Kako najbolje popuniti kapacitete
2. Samostalno oglašavanje obiteljskog smještaja
3. Kako poslovati legalno
4. Osnove internet marketinga 
5. Kako izabrati portal za oglašavanje
6. Kako biti uspješan na portalu za oglašavanje
7. Kako komunikacijom ostvariti prodaju smještaja
8. Kako do visokih ocjena gostiju

Voditelj radionice je gđa. Anamarija Cicarelli iz Savjetovališta za vlasnike obiteljskog smještaja Interligo. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem obrasca u nastavku, najkasnije do četvrtka 25. svibnja.

Prijava

EDUKATIVNE RADIONICE - POZIV NA SURADNJU

09. 05. 2017.

Turistička zajednica grada Vodica organizira novu dvodnevnu radionicu namijenjenu privatnim iznajmljivačima. Radionica će se održati u petak i subotu, 26. i 27. svibnja 2017. Nastavljamo suradnju sa Savjetovalištem za vlasnike obiteljskog smještaja Interligo iz Splita, a ovaj put dajemo Vama na izbor teme radionice. 

Molimo Vas da ispunite upitnik sa linka u nastavku, a na temelju iskazanih preferencija sastavit će se program dvodnevne radionice. Satnicu i mjesto održavanja radionice te obrazac za prijave naknadno ćemo dostaviti.
Zahvaljujemo na suradnji!

Prijedlozi tema

LIKE HOME - EDUKATIVNA RADIONICA

05. 05. 2017.

Pozivamo sve iznajmljivače obiteljskog smještaja na edukativnu radionicu u sklopu projekta  „Like HOME“ koja će se održati u srijedu 10. svibnja 2017. u 16:00 sati u hotelu Punta u Vodicama. Organizator radionice je Turistička zajednica Šibensko kninske županije.

Program radionice:

  • 16:00 - Predstavljanje do sada ostvarenih aktivnosti u projektu Like Home, te plan novih aktivnosti 
  • 16:20 - Zakonske novosti za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu 
  • 17:00 - Predstavljanje podbrendova, kriterija, svrhe (Like Home Rural, City, Bike friendly i Luxury)
  • Pauza
  • 17:30 - Značaj dobre fotografije - dobri primjeri fotografija domaćinstava sa Like Home oznakom kvalitete
  • 17:45 - Isticanje oznake kvalitete na svim promotivno - prodajnim medijima
  • 18:00 - Predstavljanje usluga hotela koje mogu koristiti gosti iz obiteljskog smještaja
  • 18:10 - Obilazak hotelskih soba, okoliša i /ili dodatnih sadržaja poput wellnessa

Organizator radionice je Turistička zajednica Šibensko kninske županije.
Prijave na radionicu moguće su putem on-line obrasca ili na telefon 022 443 888.

TURISTIČKI KREDITI KARLOVAČKE BANKE

19. 04. 2017.

Karlovačka banka pripremila je posebnu ponudu turističkih kredita, a možete je vidjeti u priloženom letku.

Letak

APLIKACIJA ZA PRIJAVU GOSTIJU U EVISITOR

03. 04. 2017.

inCheckin je mobilna aplikacija za brzu prijavu boravka gostiju u privatnom smještaju na eVisitor sustav, pomoću automatiziranog čitanja dokumenata po principu “slikaj i prijavi”. inCheckin radi na iOS i Android mobilnim uređajima. Licenca vrijedi po uređaju, nema ograničenja na broj prijavljenih gostiju, objekata ili eVisitor korisničkih računa i plaća se jednokratno.
inCheckin čita gotovo sve putne dokumente gostiju iz cijelog svijeta i većinu osobnih dokumenata gostiju iz EU te omogućuje prijavu gostiju na eVisitor uz minimalnu intervenciju korisnika.  Jednostavno usmjerite kameru vašeg mobilnog uređaja na MRZ zapis na dokumentu ili učitajte sliku dokumenta iz galerije i inCheckin će obaviti svoje.

www.incheckin.hr

RADIONICA ZA IZNAJMLJIVAČE

31. 03. 2017.

Turistička zajednica grada Vodica organizira dvodnevnu radionicu namijenjenu privatnim iznajmljivačima. Radionica će se održati u četvrtak i petak, 06. i 07. travnja 2017. u Gradskoj vijećnici u Vodicama, Ive Čače 8, s početkom u 18:00 sati.


Radionica obuhvaća širok spektar tema vezanih za poslovanje objekata u domaćinstvima: od komunikacije s gostima i postupanja s upitima, oglašavanja i uspješne prezentacije smještaja, internet portala i drugih kanala prodaje, do vansezonskog poslovanja, uputa o vođenju poslovnih knjiga i sl. Voditelj radionice je gđa.  Anamarija Cicarelli iz Savjetovališta za vlasnike obiteljskog smještaja Interligo
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem obrasca u nastavku, najkasnije do 05. travnja u 12:00 sati.


Program
Prijava

INFORMACIJE ZA IZNAJMLJIVAČE 2017.

21. 03. 2017.

2. REGIONALNI FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA (FOS)

03. 03. 2017.

2. regionalni Forum obiteljskog smještaja će se održati u srijedu, 22. ožujka 2017. u hotelu „Olympia“ u Vodicama s početkom u 10.00 sati. Registracija sudionika počinje u 9,30 sati.

Forum je edukativnog karaktera i namijenjen je privatnim iznajmljivačima, pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu s područja Šibensko-kninske županije.

Stručni i zanimljivi predavači u svojim izlaganjima će Vas upoznati s alatima za unapređivanje kvalitete obiteljskog smještaja, trendovima u obiteljskom smještaju, zakonodavnoj regulativi, marketingu, zaštiti i sigurnosti , te modelima financiranja postojećih i novih objekata, a sve to uz primjere dobre prakse te svim ostalim što Vam može pomoći prilikom obavljanja djelatnosti iznajmljivanja smještaja u Vašim objektima.

TEČAJ ENGLESKOG JEZIKA I INFORMATIKE

09. 01. 2017.

Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Centrom izvrsnosti Sv. Lovre iz Šibenika i TZ županije Šibensko-kninske i u ovoj godini organizira tečajeve engleskog jezika i informatike za privatne iznajmljivače s područja grada Vodica. Planirani termin održavanja tečaja je od veljače do travnja.

1. Tečaj engleskog jezika i informatike

- trajanje: 40 školskih sati (30 sati engleskog jezika i 10 sati infromatike)
- održavanje: 2 puta tjedno po 90 minuta (2 školska sata) ili prema dogovoru
- ovisno o broju polaznika (minimalno 8), tečaj će se održavati u Vodicama ili u Šibeniku

Edukacija će  pomoći iznajmljivačima da što lakše komuniciraju s gostima, te da svladaju osnove korištenja interneta kako bi na što lakši način došli do potencijalnih gostiju. Cilj tečaja je podizanje razine kvalitete pružanja usluge privatnog smještaja unapređenjem usluge u ovom segmentu ponude.

ROK VAŽENJA PRIVREMENIH RJEŠENJA PRODUŽEN DO 31.12.2020.

06. 12. 2016.

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske 01.12.2016. usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Ovim izmjenama i dopunama produžuje se rok važenja privremenih rješenja izdanih temeljem Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, i to do 31. prosinca 2020. godine.

Time se omogućuje nastavak obavljanja djelatnosti i pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu onima koji su ishodili privremena rješenja s rokom važenja do 31. prosinca 2016. godine, a do toga datuma nisu u mogućnosti pribaviti dokaz o uporabljivosti objekta zbog toga što postupci legalizacije nisu završeni, kao niti usklađenje stvarnih vlasničkopravnih odnosa sa stanjem u zemljišnim knjigama. U tom roku omogućilo bi se i podnošenje novih zahtjeva za izdavanje privremenih rješenja.

Prema trenutno Važećem Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, koji uređuje način i uvjete pod kojima pravne i fizičke osobe mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost, propisana je mogućnost izdavanja privremenih rješenja, s rokom važenja najdulje do 31. prosinca 2016. godine s time da je uporabljivost građevine jedan od uvjeta za izdavanje rješenja o obavljanju djelatnosti koji propisuje Zakon ugostiteljskoj djelatnosti.

  • <

Turistička zajednica
grada Vodica

Obala Vladimira Nazora bb
HR-22211 Vodice