04.
lis
2014.

Svečana povorka na glavnoj cesti za Veliku Mrdakovicu uz zaustavljanje i ritualno posvećivanje trsova. Bakanalije će se održati ispred rimske cisterne uz obilje hrane spravljene po antičkoj recepturi i puno vina te sajam medara, obaveznog dodatka svakom rimskom jelu.

 Velika Mrdakovica, 18.00 - 22.00 h
08.
lis
2014.
-
12.

lis
2014.

U Prvić Luci održat će se susret kreativaca, pustolova, ovisnika o adrenalinu, otočana i usputnih prolaznika na Kreativnim danima Fausta Vrančića. Želja organizatora je omogućiti mladim kreativcima da se povežu i razmjenjuju svoje ideje, razvijaju svoj kreativni duh, kulturni turizam u postsezoni na otoku Prviću. 

 

https://www.facebook.com/kreativnidanifv

 

Organizatori: Hotel Maestral, Udruga Otok, MC Faust Vrančić


Prvić Luka, 08.-12.10.2014.
12.
lis
2014.

U listopadu se tradicionalno održava rekreativni brdsko-biciklistički maraton u znak sjećanja na vodičkog biciklista Gabrijela Skočića i njegove prijatelje vatrogasce koji su hrabro i tragično poginuli na otoku Kornat 2007. godine. Biciklističkim stazama u zaleđu Vodica vozit će se se kraći (27 km) i duži (54 km) maraton, 

 

Organizator: BBK Orlov krug


Start: Obala Matice Hrvatske u 12:00 h
14.
stu
2014.
-
16.

stu
2014.

Legendarna i najmasovnija odobalna regata u Hrvatskoj vodi jedriličare 110 milja dugim kursom Vodice - Jabuka - Vodice.  Regata je poznata po noćnom startu i mističnoj Jabuci, a karakterizira je jak vjetar te iscrpljujuće i dugotrajno jedrenje.

 

Organizator: JK TIjat - Vodice


Vodice, 14.-16.11.2014.

Izdvojeno
Faust Vrančić, rođen u Šibeniku 1551., svojom se genijalnošću­ ­isticao među najvećim umovima renesanse. Svojim djelima dokazuje da je rođen puno prije vremena u kojem će se njegove zamisli moći realizirati. Ostavio je neizbrisiv trag na hrvatsku i svjetsku znanost.
Volite li brži tempo? Višak energije možete potrošiti na mnoge adrenalinske aktivnosti - jedrenje, ronjenje, biciklizam, big game fishing, letenje padobranom...
U zdravom tijelu zdrav duh. Smisao wellnessa je briga o zdravlju, usklađenost tijela i duha, odnosno stjecanje umijeća zdravog načina življenja...
Vodice su novo i zanimljivo turističko odredište za organizaciju kongresa, seminara i team building programa.
gdje su vodice?You need to upgrade your Flash Player
Click here to intall latest Flash Player
Vodice, turističko središte poznato po svojoj živosti i raznolikosti turističke ponude, smještene su na obali 11 km sjeverozapadno od Šibenika, centra Šibensko-kninske županije.