Sokolarski centar

Sokolarski centar smješten u gustoj borovoj šumi šibenske Dubrave, samo 8 km od središta Šibenika, predstavlja jedinstveno mjesto gdje se posjetitelji mogu upoznati s tajanstvenim životom nebeskih lovaca - sokolova.

 

Ptice grabljivice oduvijek su opčinjavale čovjeka, a sokolarenje kao vještina lova sa sokolom staro je koliko i najstarije kulture našeg planeta. Prve početke nalazimo 5000 godina pne. u Kini odakle se preko Perzije i Bliskog Istoka proširilo u Europu gdje u srednjem vijeku doživljava punu afirmaciju. Pojavom vatrenog lovačkog oružja sokolarenje gubi svoju popularnost ali preživljava zahvaljujući brojnim zaljubljenicima i danas u novom mileniju doživljava novu renesansu.

 

Ponosni smo što nastavljamo tradiciju ove plemenite veštine i što posjetiteljima možemo otkriti sve one tajne koje sokolar mora znati da bi mogao živjeti u suglasju sa divljom prirodom sokola. Za sve one kojima jedan posjet nije dovoljan da zadovolje svoju znatiželju, Sokolarski centar nudi nekoliko mogućnosti za dublje upoznavanje svijeta grabljivica.

 

 


Sokolarski centar
www.sokolarskicentar.com
sokolarski.centar@gmail.com
tel: +385 (0)91 506 7610